Ventilatie & Sanitair

Ventilatie & Sanitair

Optimale luchtkwaliteit essentieel voor gezonde binnenlucht

De luchtkwaliteit is een primaire behoefte die je niet mag verwaarlozen. Ze is essentieel voor de gezondheid en het comfort van je personeel en klanten. Een goede ventilatie zorgt voor regelmatige luchtverversing die de binnenlucht gezond en de luchtkwaliteit optimaal houdt. 
Een slim ventilatiesysteem voert koolzuurgas, vocht en verontreinigde lucht af. In ruil daarvoor brengt het verse lucht naar binnen, zonder dat er energie verloren gaat. Een goede ventilatie beperkt bovendien de overdracht van virussen.

Er bestaan verschillende types ventilatiesystemen om efficiënt en duurzaam te ventileren. We bekijken graag met jou welk type geschikt is. 

Ventilatie

Industrie en retail

Borcalor plaatst al jaren kleine, grote en zeer grote luchtgroepen voor alle soorten toepassingen in de industrie- en retailsector. Er zijn verschillende mogelijkheden om in een ruimte lucht aan en af te voeren. Dit kan via systemen met ventilatoren of via roosters boven ramen of in muren.

 

Slimme ventilatie voor je woning

Woningen worden beter en beter geïsoleerd. Daardoor is ventilatie niet alleen noodzakelijk, maar ook wettelijk vereist. Borcalor gaat altijd voor de meest duurzame oplossing in functie van je budget en je woning. Kies je voor een klassieke mechanische ventilatie of een geautomatiseerde balansventilatie?

 

Balansventilatie

Slimme ventilatie of balansventilatie gebeurt automatisch via een gelijkmatige aan- en afvoer van de lucht. Vervuilde lucht verdwijnt via afvoerroosters. Frisse buitenlucht wordt dan weer in het gebouw geblazen. Om de lucht aan en af te voeren, werkt de ventilatie-unit met energiezuinige ventilatoren. Gebruikt je een warmtewisselaar, dan verliest je zelfs geen warmte.

Pure Air, onze ventilatiespecialist

Borcalor werkt samen met Pure Air, een ander lid van Climagroup. Pure Air is dé ventilatiespecialist van de groep. Pure Air heeft een eigen productie-atelier. Dat heeft bijvoorbeeld een gunstig effect op de aankoopprijzen en levertermijnen.

Totaaloplossing met HVAC én Sanitair: optimale integratie en goed voor je budget

Wil je een partner die je een totaaloplossing biedt met HVAC én sanitair? Dan zit je goed bij Borcalor. 
HVAC en sanitair gaan vaak hand in hand. Het loont daarom de moeite om met één partner in zee te gaan die meteen je hele project voor zijn rekening neemt. Dat is niet alleen goed voor je budget, maar op die manier zijn alle sanitaire installaties, je verwarming, je airco én je ventilatie zowel technisch als esthetisch optimaal geïntegreerd in je gebouw?

Borcalor is de ideale partner die je van a tot z kan helpen. We hebben 60 jaar ervaring en stippelen voor elk project een oplossing op maat uit. Dat gebeurt in samenspraak met jou, volgens de specifieke behoeften en vereisten van je installatie.

Garandeer jij je klanten en medewerkers straks een gezonde luchtkwaliteit in je zaak?