Klimatisatie

Klimatisatie

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Comfortabele, warme binnenruimtes in de winter geven je klanten en medewerkers het gevoel dat ze welkom zijn. Energie-efficiënt verwarmen is iets waar Borcalor al 60 jaar in gespecialiseerd is.

Investeren in een duurzame toekomst en niet inboeten aan comfort? Kies dan voor een warmtepomp, zoals heel wat bedrijven en particulieren. Je bespaart op lange termijn én je helpt de temperatuur van onze planeet onder controle houden.

Borcalor is bovendien gespecialiseerd in geothermie, een duurzame techniek waarbij warmte aan de bodem wordt onttrokken.

Een warmtepomp op maat

De meeste warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen. De buitenunits onttrekken warmte aan de buitenlucht. Die warmte blazen ze in de te verwarmen ruimtes. Maar elk type warmtepomp heeft natuurlijk zijn eigen voordelen en specifieke toepassingen. 
Warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen: met een design- of louter functioneel ontwerp, met installatie als wand-, plafond- of vloermodel.Onze experts bekijken samen met jou welk type geschikt is volgens jouw wensen en budget.

 

Lucht-lucht

Een lucht-luchtwarmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, en geeft die op de gewenste temperatuur af via een binnenunit. Deze relatief budgetvriendelijke investering is mogelijk als split-, multisplit- of VRF-systeem.

 

Lucht-water

Dit type warmtepomp zet de buitenlucht om in warm water. Bij gebruik van natuurlijk propaangas kunnen hoge temperaturen bereikt worden, ideaal voor sanitair warm water. Ook zeer geschikt voor de opwarming van privézwembaden. Daarnaast is het in bepaalde gevallen mogelijk om gelijktijdig te koelen en te verwarmen.

 

Water-water

Deze warmtepomp werkt op basis van grondwater en kan aangesloten worden op het leidingnetwerk. Ook hier wordt er meer en meer propaangas gebruikt. Omdat grondwater een vrij constante temperatuur heeft, is het rendement hoog.

 

Water-lucht

Water-luchtwarmtepompen zijn warmtepompen of chillers die worden aangesloten op een dry cooler.

Is jouw zaak klaar voor duurzaam verwarmen met een warmtepomp?